Fanion: KVV - KAA Gent 0-4 (22 juni 2019):

KVV: Cem De Jaeger, Benjamin De Bremme (46' Jason Baeke), Stijn Cools-Ceuppens (46' Simon Lanckman), Pieter Grootaert (86' Gianni Van der Jeugd), Tars Notteboom (69' Emmanuel Koffi-Nyarko [86' Tarek Kaya]), Nicolas Van Buyten (83' Maarten Haes), Robin Khalfa (46' Joshua Boogaard), Sam Van de Voorde (83' Stephane De Bolster), Emmanuel Annor (69' Stijn Cools-Ceuppens [86' Senna Wieder]), Emmanuel Koffi-Nyarko (46' Semih Ede) en Jens Vandenhende
KAA Gent:
Eerste helft: Jari De Busser, Alessio Castro-Montes, Ibrahima Cisse, Thibault De Smet, Nana Asare, Brecht Dejaegere, Eric Smith, Franco Andrijasevic, Philip Azango, Jossué Dolet en Adel Al Masude.
Tweede helft: Thimothy Martin, Arnaud Souquet, Joshua Veeckman, Timothy Derijck, Reuben Yem, Anderson Esiti, Vadis Odjidja, Tesfaldet Tekie, Cederick Vandaele, Giorgi Beridze en Mamadou Sylla.

Doelpunten: 14' en 33' Andrijasevic 0-1 en 0-2, 63' Sylla 0-3 en 75' Beridze 0-4

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorig weekend was KVV een paar klassen te licht voor KAA Gent. 750 toeschouwers zagen Gent voor de rust tot 0-2 uitlopen, na de koffie verdubbelden ze hun voorsprong.

KAA Gent was niet naar Zelzate afgezakt om een gezondheidswandeling te maken, de geelhemden van Gent namen vanaf de aftrap het initiatief. Op het kwartier torende Andrijasevic hoog boven iedereen uit en aan de tweede paal kopte hij een voorzet van Smith tussen twee thuisverdedigers Gent op 0-1. Op het halfuur verdubbelde diezelfde Andrijasevic, die trouwens zijn 28ste verjaardag vierde, de score, alweer op aangeven van Smith. Net voor de rust had Zelzate een half kansje maar de lob van Notteboom had te weinig kracht om de Gent-verdediging te ontwrichten.

Met elf andere Buffalo's en vier vervangingen bij groen/wit bleven de bezoekers het initiatief nemen. Met enkel doelpunten van Sylla iets na het uur en één van Beridze, een kwartier voor affluiten, kwam Zelzate al bij al nog goed weg.

KVV gaat nu opnieuw een rustperiode tegemoet tot de eerste training op vrijdag 19 juli. Zes dagen later volgt dan de eerste voorbereidingswedstrijd voor KVV, tegen de beloften/U21 van Club Brugge. Deze wedstrijd gaat door op de terreinen van RIA-Westdorpe.

Fanion: KVV - Sporting Lokeren O.Vl. 0-2 (16 juni 2019):

KVV: Cem De Jaeger, Simon Lanckman (70’ Stéphane De Bolster), Pieter Grootaert, Joshua Boogaard (46’ Robin Khalfa), Doran Mertens (70’ Semih Ede), Sam Van de Voorde, Emmanuel Annor (80’ Senna Wieder), Emmanuel Koffi-Nyarko (85’ Cedric Cornette), Semih Ede (46’ Niels De Wever), Roy Broeckaert (80’ Maarten Haes) en Tars Notteboom (80’ Joshua Boogaard).
Lokeren:
Eerste helft: Davino Verhulst, Killain Overmeire, Dylan Mbayo, Bambo Diaby Diaby, Steve De Ridder, Lukas Marecek, Mickael Tirpan, Amine Benchaïb, Tracy Mpati-Bibuangu, Jakub Reznicek en Gil Van Moerzeke.
Tweede helft: Davino Verhulst, Stefano Marzo, Velimir Vlahovic, Killian Overmeire, Laurens Symons, Jose-Francisco Cavallos-Enrique, Bob Straetman, Arno Monsecour, Jakov Filipovic, Brent Van Petegem en Tracy Mpati-Bibguangu.

Doelpunten: 11’ Mbayo 0-1 en 47’ Symoens 0-2

KVV Zelzate mag terugkijken op een geslaagde opener tegen Sporting Lokeren. Voor de negentiende editie van deze voorbereidingswedstrijd kwamen duizend toeschouwers naar de Patronagestraat afgezakt.

Deze zagen een eerste vrije trap van Marecek via de vingertoppen van De Jaeger in hoekschop gaan. Luttele minuten later bracht Benchaïb de bal strak voor vanop rechts, Mbayo knalde het openingsdoelpunt hard in het dak van het doel. Net voorbij halfweg de eerste helft zette Ede een actie op links, stak de bal tussendoor naar Broeckaert maar die mikte over de lat. Acht minuten voor de rust werd te laks verdedigd, Tirpan zat ertussen en ging alleen op De Jaeger af maar die werd foutief gestuit en scheidsrechter Frank Bruggeman wees naar de stip, De Jaeger koos de goede hoek en ranselde de trap van Reznicek uit zijn rechterhoek. Net voor de rust ging een schot van bezoeker Tirpan voorlangs.

Net na de rust controleerde Van Petegem te slap op een lange bal van Annor, Notteboom probeerde Verhulst te omspelen maar diens armen waren te lang, in de omschakeling verdubbelde Symoens de bezoekende voorsprong. Lokeren bleef het veldoverwicht houden, zonder echt nog kansen af te dwingen tot twintig minuten voor het einde Cevallos vanop de rand van de zestien op de lat mikte. KVV probeerde toch de eerredder te maken maar een vrije trap van Koffi-Nyarko belandde op de lat. De mooiste thuisaanval kwam er toen Wieder de bal diep stak op Haes, deze bracht voor vanop rechts maar de kopbal van Ede ging nipt over.

KVV mocht met opgeheven hoofd het terrein verlaten, volgende zaterdag volgt een nieuwe confrontatie met een topper want niemand minder dan de Buffalo’s van AA Gent komen naar het A-complex afgezakt.