Multimove bij KVV, Ian interviewt trainer Sander Poppe
Dit seizoen werden er een aantal vernieuwingen doorgevoerd bij de jeugd van KVV Zelzate. Zo werd er voor de jongens van de onderbouw multimove en techniektraining in het trainingsprogramma toegevoegd. Mulitmove ging deze maand door onder leiding van een nieuw gezicht binnen onze club Sander Poppe (27). Verantwoordelijke voor de bovenbouw, Ian De Maesschalck, had een gesprek met hem.

Dag Sander, hoe verliepen de eerste multimove-trainingen?
De eerste trainingen verliepen goed en vlot. De jongens en meisjes van de U8 hebben onder een heerlijk zonnetje direct kunnen kennismaken met verschillende nieuwe oefenvormen met allerlei soorten ballen.

Wat is multimove eigenlijk?
Multimove staat voor plezier, gevarieerd bewegen, ontspanning en een brede motorische vorming voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Het is onderverdeeld in twaalf bewegingsvaardigheden die de basis vormen om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren. Bij KVV voegen we uiteraard een kleine voetbaltouch toe.

Even kort, wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben dus Sander Poppe en woon in Zelzate. Van opleiding ben ik leerkracht lichamelijke opvoeding. Ik werk op drie basisscholen in de regio van Lokeren. Daarnaast speel ik nog 'cafévoetbal' en competitie tennis. Zelf sporten en anderen laten sporten zijn dan ook mijn grootste bezigheden en passies.

Wat is je link met KVV?
Ik woon dus in Zelzate en heb in de jeugd van FC Zelzate gespeeld. Mijn laatste jaren waren dan wel onder de groen witte kleuren van KVV.

image-344294-1920_-_Activiteitenfolder_pag_8-9bf31.w640.jpg